Chef Miltos Karoumbas Profile Pic
Επώνυμο: Καρούμπας
Όνομα: Μιλτιάδης
Πόλη: Αθήνα
Χώρα: Ελλάδα
Υπηκοότητα: Ελληνική
Ημ/νία Γέννησης: 2 Φεβρουαρίου 1959
Οικογενειακή κατάσταση: Παντρεμένος  / 2 κόρες
Τηλ:  0030 213 0443184 (εργασία) / 0030 6977 788 798 (κινητό)
Email: mkaroubas@point-hub.com
Website: https://chefmiltos.gr


Τρέχουσα Εργασία
Εταιρία Point-Hub, Διευθύνων Σύμβουλος , από το 2015


Ο Μίλτος  Καρούμπας είναι απόφοιτος της ανωτέρας σχολής τουριστικών επαγγελμάτων της Ρόδου και συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στη σχολή Centre International De Glion της Ελβετίας.
Ξεκίνησε την καριέρα του και εργάσθηκε για πολλά χρόνια στην Ξενοδοχειακή αλυσίδα Hilton.
Ως Αρχιμάγειρας απέκτησε την ειδικότητα της μαζικής εστίασης στη σχολή Montana της Ελβετίας και εργάσθηκε στην αεροπορική εταιρία Swissair ως , Catering Production Manager.
Συνέχισε ως Executive Chef στην πολυεθνική Gate Gourmet  για την Papadacos catering, καθώς και ως Corporate  Executive Chef  & Development manager για  την  Vivartia group of companies. Στην Ελλάδα έχει εργασθεί σε πολλά γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία , ενώ διετέλεσε καθηγητής στις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.
Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και εδώ και εννέα έτη είναι ο Πρόεδρος των Ελλήνων Αρχιμαγείρων με σημαντική δράση σε γαστρονομικά και πολιτιστικά γεγονότα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στην διεθνή του δράση είναι ο επίσημος Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, είναι μέλος της παγκόσμιας ομάδας γευσιγνωστών ITQI, που εδρεύει στο Βέλγιο και κριτής στην διεθνή οργάνωση Bocuse d`or και WORLDCHEFS.
Σήμερα έχει ιδρύσει την δική του συμβουλευτική εταιρεία POINT HUB με δράση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Άλλες Δράσεις

  • Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος
  • Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
  • Μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Γευσιγνωστών I.T.Q.I.
  • Μέλος της Επιτροπής Bocuse d` Or Poland
  • Μέλος της WACS
  • Μέλος της Κριτικής Επιτροπής στα Βραβεία Τουρισμού
  • Κομμισάριος Ελλάδος στη Eurotoques
  • Επίτιμο Μέλος Γαστρονομίας της Academie de France
  • Λέκτορας στο Athens Culinary and Hospitality College
  • Συνεργάτης σε Ιδιωτική Σχολή Γαστρονομίας (αναγνωρισμένη από τη WACS)
  • Μέλος της Επιτροπής Εθνικού Τουρισμού

Μόρφωση

  • Centre international de Glion, Switzerland
  • Culinary Academy of Greece
  • Certified Executive Chef
  • Certified Auditor for safety management systems ISO 22000 & ISO 19011
  • 2 χρόνια σπουδών σε Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας (petrol issues)

Επαγγελματική Εμπειρία (38 χρόνια)

  • Ξενοδοχειακή Εμπειρία
    • Νoga Hilton Geneva
    • Athens Hilton
    • Corfu Hilton
    • Nikosia Hilton Cyprus
    • Intercontinental Atheneum
    • Marriot Ledra hotel
    • Lagonissi resort hotel
    • Aquis hotel
    • Club Mediterrane, corfu island
    • Sofitel Hotel
  • Εμπειρία σε Catering
    • Marriot de Montis Athens (inflight catering )
    • Gate Gourmet Zurich (inflight catering )
    • Gate Gourmet Athens (inflight catering )
    • Olympic Catering Athens (inflight catering )
    • Hellenic Catering Thessaloniki (industry food catering)
    • Blue water catering (vip reception, event catering)
  • Εμπειρία σε Εστιατόριο
    • Head Chef for 17 Italian restaurant (la pasteria)
    • Aquarium, luxury restaurant
    • Oui, music restaurant
    • Taboo, vvip restaurant
  • Ειδική Εμπειρία
    • Chef on board for the Prime minister and the President of Hellenic republic for 6 years

Γλώσσες
Ελληνικά: Μητρική
Αγγλικά: Άριστα
Γαλλικά: Βασικά