ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • ½ κιλό κρεμμύδια ξερά
  • 1 ½ λίτρο ζωμός απο βοδινό η  μοσχάρι
  • 200ml   άσπρο κρασί
  • 300γρ  τριμμένη παρμεζάνα ( χονδρή κοπή )
  • 80γρ φρέσκο βούτυρο
  • ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • ½ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 30γρ ελαιόλαδο
  • 15 φέτες ψωμί του τοστο για κρουτόνς

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Κόβετε  τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα σωτάρετε στο βούτυρο μέχρι να ξανθίνουν.
  2. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και το ζωμό και βράζετε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  3. Προσθέτετε το κρασί  και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 ακόμη λεπτά.
  4. Σερβίρετε σε μπόλ και προσθέστε τα κρουτόνς. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
    Τοποθετούμε  τα μπόλ στο φούρνο μέχρι να γκρατιναρισθεί το τυρί για 10 λεπτά περίπου και σερβίρουμε .