ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)
- ½ κιλό κρεμμύδια ξερά
- 1 ½ λίτρο ζωμός απο βοδινό η μοσχάρι
- 200ml άσπρο κρασί
- 300γρ τριμμένη παρμεζάνα ( χονδρή κοπή )
- 80γρ φρέσκο βούτυρο
- ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- ½ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 30γρ ελαιόλαδο
- 15 φέτες ψωμί του τοστο για κρουτόνς
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Κόβετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα σωτάρετε στο βούτυρο μέχρι να ξανθίνουν.
- Προσθέτετε τα μπαχαρικά και το ζωμό και βράζετε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτετε το κρασί και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 ακόμη λεπτά.
- Σερβίρετε σε μπόλ και προσθέστε τα κρουτόνς. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Τοποθετούμε τα μπόλ στο φούρνο μέχρι να γκρατιναρισθεί το τυρί για 10 λεπτά περίπου και σερβίρουμε .