ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 12  άσπρα μεσαία μανιτάρια
  • 60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1γρ ( 1/3 κουτ. του γλυκού )  πάπρικα γλυκειά
  • 4γρ ( 1/2 κουτ. του γλυκού )  αλάτι
  • 2γρ (1/2 κουτ. του γλυκού ) πιπέρι μαύρο
  • 30γρ  αλεύρι
  • 650γρ  ζωμός  λαχανικών
  • 200ml κρέμα γάλακτος

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο έως  να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε  την πάπρικα, το αλατοπίπερο και σωτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε  συχνά για να μην μας κολλήσει το φαγητό.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών,  σε δύο δόσεις.
  4. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε  ώσπου  να πάρουν μία βράση τα υλικά μας.  Αποσύρουμε  απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  5. Τοποθετούμε για πέντε επιπλέον λεπτά τη σούπα σε μέτρια φωτιά  και σερβίρουμε.
    Συνοδεύται απο τηγανιτά σε φρέσκο βούτυρο κρουτόνς.