ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 12 άσπρα μεσαία μανιτάρια
- 60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1γρ ( 1/3 κουτ. του γλυκού ) πάπρικα γλυκειά
- 4γρ ( 1/2 κουτ. του γλυκού ) αλάτι
- 2γρ (1/2 κουτ. του γλυκού ) πιπέρι μαύρο
- 30γρ αλεύρι
- 650γρ ζωμός λαχανικών
- 200ml κρέμα γάλακτος
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο έως να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλατοπίπερο και σωτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει το φαγητό.
- Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, σε δύο δόσεις.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να πάρουν μία βράση τα υλικά μας. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Τοποθετούμε για πέντε επιπλέον λεπτά τη σούπα σε μέτρια φωτιά και σερβίρουμε.
Συνοδεύται απο τηγανιτά σε φρέσκο βούτυρο κρουτόνς.