ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)
- 350γρ. Μπιζέλια φρέσκα
- 150γρ κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 80ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
- 50γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 κρόκοι αυγών
- 1 λίτρο νερό
- 1 λίτρο ζωμός κρέατος ή κοτόπουλου
- αλάτι , πιπέρι μαύρο
- Φύλλα μέντας η δυόσμου για γαρνί
- Για τα κρουτόνς:
- 10 φέτες ψωμί του τοστ
- 60γρ βούτυρο
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι μαζί με τα μπιζέλια.
- Ρίχνουμε το νερό και τον ζωμό και αφήνουμε να βράσουν 25 λεπτά.
- Χτυπάμε τους κρόκους με το κεφαλοτύρι και αφού τραβήξουμε την κατσαρόλα απ τη φωτιά βάζουμε λίγο από το υλικό της κατσαρόλας στο μπώλ και το χτυπάμε.
- Στο τέλος το ρίχνουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα.
- Βάζουμε αλάτι πιπέρι όσο θέλουμε ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για λίγο χωρίς να το βράσουμε και είναι έτοιμο.
- Τηγανίζουμε κρουτόνς σε φρέσκο βούτυρο και όταν σερβίρουμε τα προσθέτουμε σε κάθε πιάτο. Επίσης φυλλάμε και λίγα μπιζέλια ολόκληρα για ντεκόρ. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου η μέντας.