ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 350γρ. Μπιζέλια φρέσκα
  • 150γρ  κρεμμύδι ξερό  τριμμένο
  • 80ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 50γρ κεφαλοτύρι  τριμμένο
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1  λίτρο νερό
  • 1 λίτρο  ζωμός κρέατος ή κοτόπουλου
  • αλάτι  , πιπέρι μαύρο
  • Φύλλα μέντας η δυόσμου για γαρνί
  • Για τα κρουτόνς:
    • 10 φέτες ψωμί του τοστ
    • 60γρ βούτυρο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Στην  κατσαρόλα με το ελαιόλαδο  τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι μαζί με τα μπιζέλια.
  2. Ρίχνουμε το νερό και τον  ζωμό  και αφήνουμε να βράσουν 25 λεπτά.
  3. Χτυπάμε τους κρόκους με το κεφαλοτύρι και αφού τραβήξουμε την κατσαρόλα απ τη φωτιά βάζουμε λίγο από το υλικό της κατσαρόλας στο μπώλ και το χτυπάμε.
  4. Στο τέλος το ρίχνουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα.
  5. Βάζουμε αλάτι πιπέρι όσο θέλουμε ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για λίγο χωρίς να το βράσουμε και είναι έτοιμο.
  6. Τηγανίζουμε  κρουτόνς  σε φρέσκο βούτυρο  και όταν  σερβίρουμε τα προσθέτουμε σε κάθε πιάτο.  Επίσης φυλλάμε και λίγα μπιζέλια ολόκληρα για ντεκόρ. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου η μέντας.