ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 2 κιλά μοσχάρι στήθος με κόκκαλο
  • 500γρ ζαμπόν χοιρινό κομμένο σε κύβους
  • 300γρ μικρά λουκάνικα κοκτέιλ κομμένα στη μέση
  • 200γρ μοσχαρίσιο νεφρό κομμένο σε φέτες
  • 40γρ  φρέσκο βούτυρο
  • 3 λίτρα νερό
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 20γρ  κάπαρη
  • 80γρ ελιές μαύρες η πράσινες χωρίς κουκούτσι
  • 2 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 20γρ ντομάτα πελτές
  • 10γρ αλάτι
  • Πιπέρι άσπρο και μαύρο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ λεμόνι κομμένο σε  φέτες
  • 12 μανιτάρια άσπρα μικρά
  • Φύλλα μαιδανού η κόλιανδρου για το γαρνίρισμα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε μία  μεγάλη κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά,  βράζουμε το κρέας για  1 ½ ώρα περίπου για να  μας δώσει ένα γευστικό ζωμό.
  2. Κόβουμε το νεφρό σε φέτες και το περνάμε απο το αλεύρι . Το τηγανίζουμε ελαφρώς στο βούτυρο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια  στο τηγάνι , έως να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  3. Ανακατέουμε το ζαμπόν τα λουκάνικα  με τα νεφρά και τα κρεμμύδια και  προσθέτουμε και το κρέας που έχουμε βράσει και έχουμε ξεψαχνίσει.
  4. Ρίχνουμε όλα τα υλικά  απο το τηγάνι μέσα στην κατσαρόλα με τον ζωμό του κρέατος  , συνεχίζουμε να ανακατεύουμε  ώσπου  να πάρουν μία βράση τα υλικά μας. Προσθέτουμε τις ελιές, τα μανιτάρια , την κάπαρη  την τομάτα , τον πελτέ , τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε
  5. Αφού η σούπα μας κοντεύει να βράσει  ρίχνουμε και τις φέτες του λεμονιού.
    Γαρνίρουμε στο σερβίρισμα με φρέσκο μαιδανό η κόλιανδρο