ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)
- 2 κιλά μοσχάρι στήθος με κόκκαλο
- 500γρ ζαμπόν χοιρινό κομμένο σε κύβους
- 300γρ μικρά λουκάνικα κοκτέιλ κομμένα στη μέση
- 200γρ μοσχαρίσιο νεφρό κομμένο σε φέτες
- 40γρ φρέσκο βούτυρο
- 3 λίτρα νερό
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 20γρ κάπαρη
- 80γρ ελιές μαύρες η πράσινες χωρίς κουκούτσι
- 2 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
- 20γρ ντομάτα πελτές
- 10γρ αλάτι
- Πιπέρι άσπρο και μαύρο
- 2 φύλλα δάφνης
- ½ λεμόνι κομμένο σε φέτες
- 12 μανιτάρια άσπρα μικρά
- Φύλλα μαιδανού η κόλιανδρου για το γαρνίρισμα
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το κρέας για 1 ½ ώρα περίπου για να μας δώσει ένα γευστικό ζωμό.
- Κόβουμε το νεφρό σε φέτες και το περνάμε απο το αλεύρι . Το τηγανίζουμε ελαφρώς στο βούτυρο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι , έως να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Ανακατέουμε το ζαμπόν τα λουκάνικα με τα νεφρά και τα κρεμμύδια και προσθέτουμε και το κρέας που έχουμε βράσει και έχουμε ξεψαχνίσει.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά απο το τηγάνι μέσα στην κατσαρόλα με τον ζωμό του κρέατος , συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να πάρουν μία βράση τα υλικά μας. Προσθέτουμε τις ελιές, τα μανιτάρια , την κάπαρη την τομάτα , τον πελτέ , τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε
- Αφού η σούπα μας κοντεύει να βράσει ρίχνουμε και τις φέτες του λεμονιού.
Γαρνίρουμε στο σερβίρισμα με φρέσκο μαιδανό η κόλιανδρο