ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

  • 750γρ  καρότα
  • 200γρ  πατάτες
  • 150γρ  ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1,5 λίτρο ζωμός χορταρικών
  • 50γρ. πάστα ντομάτας
  • 50γρ φρέσκο βούτυρο
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 60γρ κρέμα γάλακτος

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Καθαρίζουμε τα καρότα, τα ξεπλένουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  2. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες. Δεν τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε και αυτές σε χοντρά κομμάτια.
  3. Τοποθετούμε καρότα και πατάτες σε πυρίμαχο σκεύος, τα περιλούουμε με τρείς κουταλιές λάδι, τα βάζουμε στο φούρνο, στους 180° και τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να τα δούμε ότι είναι έτοιμα,  γυρίζοντάς τα κάθε τόσο να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
  4. Παράλληλα, σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα και ετοιμάζουμε και τον ζωμό των χορταρικών  απο φρέσκα λαχανικά η κύβο λαχανικών αραιωμένο  με νερό.
  5. Βάζουμε σε μίξερ τα ψημένα λαχανικά, τον πελτέ της ντομάτας και τον ζωμό (ζεστό) και τα δουλεύουμε έως ότου αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  6. Τη ζεστή αυτή βελουτέ την αδειάζουμε σε κατσαρόλα που είναι τοποθετημένη στο μάτι, και σε χλιαρή θερμοκρασία προσθέτουμε  το φρέσκο βούτυρο  και την κρέμα γάλακτος.
  7. Προαιρετικά  προσθέτουμε  λίγες σταγόνες στυμμένο λεμόνι  εάν θέλουμε να έχουμε επι πλέον γεύση.