ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα μεγάλα (μόνο τα  άσπρα  μέρη )
  • 2 πατάτες μεγάλες
  • 50γρ φρέσκο βούτυρο
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 20γρ  ψιλοκομμένο τσάιβ ( πρασόσχοινο )
  • 4γρ ( 1/2 κουτ. του γλυκού ) αλάτι
  • 2γρ (1/2 κουτ. του γλυκού ) πιπέρι μαύρο
  • 650γρ  ζωμός  λαχανικών
  • 60ml κρέμα γάλακτος

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σωτάρουμε  στο βούτυρο τα  λαχανικά ψιλοκομμένα.
  2. Σβήνουμε με το νερό και το ζωμό  και προσθέτουμε τη δάφνη και το αλατοπίπερο .Αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να βράσουν  και μετά αφού σβήσουμε , πολτοποιούμε το μείγμα σε μπλέντερ.
  3. Προσθέτουμε  την κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε στα πιάτα με λίγο ψιλοκομμένο τσάιβ.