ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πράσα μεγάλα (μόνο τα άσπρα μέρη )
- 2 πατάτες μεγάλες
- 50γρ φρέσκο βούτυρο
- 1 λίτρο νερό
- 1 φύλλο δάφνης
- 20γρ ψιλοκομμένο τσάιβ ( πρασόσχοινο )
- 4γρ ( 1/2 κουτ. του γλυκού ) αλάτι
- 2γρ (1/2 κουτ. του γλυκού ) πιπέρι μαύρο
- 650γρ ζωμός λαχανικών
- 60ml κρέμα γάλακτος
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σωτάρουμε στο βούτυρο τα λαχανικά ψιλοκομμένα.
- Σβήνουμε με το νερό και το ζωμό και προσθέτουμε τη δάφνη και το αλατοπίπερο .Αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να βράσουν και μετά αφού σβήσουμε , πολτοποιούμε το μείγμα σε μπλέντερ.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε στα πιάτα με λίγο ψιλοκομμένο τσάιβ.