ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 1 κρεμμύδι  μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα  μεγάλη κομμένη σε  μικρούς κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 καρότα  κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 2  κλωνάρια σέλινο  ψιλοκομμένα ( και το κοτσάνι )
  • 400 γρ. Ντομάτα φρέσκια κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 50 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. φασόλια βρασμένα
  • 2 φέτες μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. ζαμπόν σε κύβους
  • 50 γρ.  Μικρό ζυμαρικό ( π.χ. αστεράκι )
  • 2  λίτρα  ανάμικτο ζωμό λαχανικών και κοτόπουλο
  • 1 κουταλάκι βασιλικό ξερό
  • 80ml (3 κουταλιές περίπου ) ελαιόλαδο
  • Αλάτι / Πιπέρι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλινο και το μπέικον για μερικά λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε την σούπα να βράσει για 15 λεπτά περίπου.
  3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα, το λάχανο, το ζαμπόν, τις ντομάτες, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 7-8 λεπτά ακόμη.
  4. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα φασόλια και συνεχίζουμε το βράσιμο για  15 λεπτά περίπου