ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε μικρούς κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 2 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
- 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα ( και το κοτσάνι )
- 400 γρ. Ντομάτα φρέσκια κομμένη σε μικρούς κύβους
- 50 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
- 450 γρ. φασόλια βρασμένα
- 2 φέτες μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
- 150 γρ. ζαμπόν σε κύβους
- 50 γρ. Μικρό ζυμαρικό ( π.χ. αστεράκι )
- 2 λίτρα ανάμικτο ζωμό λαχανικών και κοτόπουλο
- 1 κουταλάκι βασιλικό ξερό
- 80ml (3 κουταλιές περίπου ) ελαιόλαδο
- Αλάτι / Πιπέρι
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλινο και το μπέικον για μερικά λεπτά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε την σούπα να βράσει για 15 λεπτά περίπου.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα, το λάχανο, το ζαμπόν, τις ντομάτες, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 7-8 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα φασόλια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά περίπου