ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 1 ½  κιλό κρέας βοδινό
  • 3 λίτρα νερό
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 παντζάρια βρασμένα
  • 3 πατάτες μέτριες
  • 2 καρότα
  • 100γρ λάχανο τριμμένο
  • 2 κλωνάρια  σεληνο
  • 2 κλωνάρια μαιντανός
  • 40γρ φρέσκο βούτυρο
  • 30γρ πελτές ντομάτας
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 5γρ αλάτι
  • 2γρ πιπέρι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το κρέας και φυλλάμε το ζωμό.
  2. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρές ροδέλες και σε μικρά κομμάτια τις πατάτες , τα καρότα , και ψιλοκόβουμε το σέληνο και τον μαιντανό.
  3. Σωτάρουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το βούτυρο έως να χρυσαφίσουν. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα χορταρικά εκτός απο τα βρασμένα παντζάρια , τη ντομάτα, το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατέυουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
  4. Ρίχνουμε  τον ζωμό του κρέατος στην κατσαρόλα μαζί με τα κομμάτια του κρέατος που έχουμε ξεψαχνίσει. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
  5. Κόβουμε σε κύβους τα βρασμένα πατζάρια και τα προσθέτουμε στη σούπα κατά το σερβίρισμα.
  6. Σερβίρουμε προαιρετικά με συνοδεία ξυνής κρέμας και κόκκινου πιπεριού