ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)
- 1 ½ κιλό κρέας βοδινό
- 3 λίτρα νερό
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 παντζάρια βρασμένα
- 3 πατάτες μέτριες
- 2 καρότα
- 100γρ λάχανο τριμμένο
- 2 κλωνάρια σεληνο
- 2 κλωνάρια μαιντανός
- 40γρ φρέσκο βούτυρο
- 30γρ πελτές ντομάτας
- 2 κουταλιές ξύδι
- 5γρ αλάτι
- 2γρ πιπέρι
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το κρέας και φυλλάμε το ζωμό.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρές ροδέλες και σε μικρά κομμάτια τις πατάτες , τα καρότα , και ψιλοκόβουμε το σέληνο και τον μαιντανό.
- Σωτάρουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το βούτυρο έως να χρυσαφίσουν. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα χορταρικά εκτός απο τα βρασμένα παντζάρια , τη ντομάτα, το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατέυουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε τον ζωμό του κρέατος στην κατσαρόλα μαζί με τα κομμάτια του κρέατος που έχουμε ξεψαχνίσει. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
- Κόβουμε σε κύβους τα βρασμένα πατζάρια και τα προσθέτουμε στη σούπα κατά το σερβίρισμα.
- Σερβίρουμε προαιρετικά με συνοδεία ξυνής κρέμας και κόκκινου πιπεριού