ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 500 γρ. σολομός φρέσκος κομμένος σε κύβους-μπουκιές
  • 60γρ φρέσκο βούτυρο
  • 100γρ πιπεριές κόκκινες σε φέτες
  • 200γρ μπρόκολο φούντες
  • 2 λίτρα ζωμός κρέατος
  • 1 κουτάλι  άνηθος  ψιλοκομμένος
  • χυμός απο 1 φρέσκο λεμόνι
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • 50ml άσπρο κρασί
  • 5γρ αλάτι
  • πράσινο πιπέρι τριμμένο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σοτάρουμε  χωριστά με λίγο βούτυρο τα κομμάτια του σολομού μέχρι να ροδίσουν.
  2. Ρίχνουμε στο ζωμό του κρέατος  το κρασί , το μπρόκολο , τις πιπεριές  , το αλάτι,  το πιπέρι καγιέν και το άνηθο.
  3. Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί κατά τι η ποσότητα και να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε  το  χυμό λεμονιού και τον σολωμό για να πάρει μία ελαφριά βράση.

    Στο σερβίρισμα τρίβουμε πράσινο πιπέρι με τον μύλο για να προσθέσουμε άρωμα