ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)
- 500 γρ. σολομός φρέσκος κομμένος σε κύβους-μπουκιές
- 60γρ φρέσκο βούτυρο
- 100γρ πιπεριές κόκκινες σε φέτες
- 200γρ μπρόκολο φούντες
- 2 λίτρα ζωμός κρέατος
- 1 κουτάλι άνηθος ψιλοκομμένος
- χυμός απο 1 φρέσκο λεμόνι
- 1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- 50ml άσπρο κρασί
- 5γρ αλάτι
- πράσινο πιπέρι τριμμένο
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σοτάρουμε χωριστά με λίγο βούτυρο τα κομμάτια του σολομού μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε στο ζωμό του κρέατος το κρασί , το μπρόκολο , τις πιπεριές , το αλάτι, το πιπέρι καγιέν και το άνηθο.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί κατά τι η ποσότητα και να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τον σολωμό για να πάρει μία ελαφριά βράση.
Στο σερβίρισμα τρίβουμε πράσινο πιπέρι με τον μύλο για να προσθέσουμε άρωμα