ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ)
- 6 ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ (περίπου 300γρ έκαστο)
- 90γρ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ
- 90γρ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ
- 90γρ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ
- 90γρ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
- 120γρ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
- 180ml ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
- 90 ml ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
- ΑΛΑΤΙ
- ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΤΟΣΘΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΜΟ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΧΥΜΟΥ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ . ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΜΕ 15γρ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ , 15γρ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ , 15γρ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ , 15γρ ΝΤΟΜΑΤΑ , ΚΑΙ 20γρ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ. ΤΑ ΔΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ (χρησιμοποιούμε μια οδοντογλυφίδα για να μην αδειάσουν). ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΧΑΡΑ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟΝΟΥΜΕ . ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΜΟ ΤΟΥΛΕΜΟΝΙΟΥ. ΟΤΑΝ ΨΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΚΡΥΟ.