ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ)

  • 6 ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ (περίπου 300γρ έκαστο)
  • 90γρ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ
  • 90γρ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ
  • 90γρ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ
  • 90γρ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
  • 120γρ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
  • 180ml ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • 90 ml ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
  • ΑΛΑΤΙ
  • ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ  ΚΑΙ  ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ  ΤΑ ΕΝΤΟΣΘΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΜΟ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΤΡΙΒΟΥΜΕ  ΜΕ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΧΥΜΟΥ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ . ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙ  ΜΕ 15γρ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ , 15γρ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ , 15γρ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ,  15γρ ΝΤΟΜΑΤΑ , ΚΑΙ 20γρ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ. ΤΑ ΔΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ (χρησιμοποιούμε  μια οδοντογλυφίδα για να μην αδειάσουν). ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΧΑΡΑ  ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟΝΟΥΜΕ . ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ  ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΜΟ ΤΟΥΛΕΜΟΝΙΟΥ. ΟΤΑΝ ΨΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΚΡΥΟ.