ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ)

  • 1 κιλό σπαράγγια φρέσκα
  • 2 πατάτες μεγάλες
  • 2 πράσα
  • 1 φύλλο σέλινο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια (ξερά)
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κλωναράκι  μαϊντανό
  • 50γρ ζωμός λαχανικών
  • 10γρ κορν φλάουερ
  • 120γρ βούτυρο
  • 50γρ χυμό λεμονιού
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 60γρ κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι / πιπέρι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Πλένετε και καθαρίζετε τα σπαράγγια και κόβετε τις κορυφές τους, τις οποίες θα χρησιμοποιήσετε στο τέλος. Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα βάζετε μαζί με τους κορμούς από τα σπαράγγια, και το  ζωμό των λαχανικών σε κατσαρόλα με 1 1/2 λίτρο νερό. Βράζετε την σούπα για  40 λεπτά, ώσπου να σας μείνει περίπου 1 λίτρο υγρό.
  2. Σουρώνετε την σούπα, αλλά δεν την πετάτε, την κρατάτε για το τέλος.
  3. Περνάτε όλα τα λαχανικά απο το μπλέντερ να γίνουν πολτός. Βάζετε τον πολτό σε κατσαρόλα με το βούτυρο. Μόλις ο πολτός πάρει βράση, ρίχνετε τις κορυφές από τα σπαράγγια και βράζετε τον πολτό για άλλα 5 με 10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι κορυφές από τα σπαράγγια.
  4. Λίγο πριν βγάλετε τον πολτό από την φωτιά, διαλύετε με το χυμό λεμονιού το κορν-φλάουερ.
  5. Ρίχνετε το μίγμα στην σούπα και ανακατεύετε. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  6. Προσθέτετε όση ποσότητα από την σούπα που έχετε κρατήσει, ώστε να γίνει όπως εσείς θέλετε (άλλοι μπορεί να την θέλετε πολτό ή πιο πολύ σε σούπα).
  7. Αν χρειάζετε αλατοπιπερόνετε και σερβίρετε αμέσως.