ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

  • 240γρ  σπαράγγια φρέσκα πράσινα
  • 100γρ  προσούτο κομμένο σε φέτες ψιλές
  • 100γρ  τριμμένο τυρί γκούντα
  • 60γρ  φρέσκο βούτυρο
  • Αλάτι / πιπέρι
  • 20γρ χυμός λεμονιού

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό.
  2. Στη συνέχεια τα  σοτάρουμε  με το φρέσκο βούτυρο , τα αλατοπιπερώνουμε και  σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού.
  3. Αφήνουμε να κρυώσουν τα σπαράγγια και τα τυλίγουμε με το προσούτο σε ρολά. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
  4. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί στα ρολά.
  5. Βάζετε το ταψί  στο φούρνο στους 180 για περίπου  10 λεπτά στη θέση γκρίλ  και ψήνουμε ώστε να γίνει μία κρούστα.