ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο η κατεψυγμένο
  • 1 ματσάκι μαιντανό
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξηρό
  • 4 αυγά
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 50ml   ελαιόλαδο
  • 1κ.γ.   μπέικιν
  • 200ml γάλα φρέσκο
  • 250γρ τυρί φέτα
  • 50γρ κεφαλοτύρι αλμυρό
  • 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι – πιπέρι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Πλένουμε καλά το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια , τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίξουν. Προσθέτουμε και το ξερό κρεμμύδι το οποίο έχουμε τρίψει.
  2. Χτυπάμε σε ένα μπόλ τα αυγά,το λάδι και το γάλα πολύ καλά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
  3. Τέλος  προσθέτουμε στο μίγμα το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και ετοιμάζουμε μια  πολύ μαλακή ζύμη.
  4. Τρίβουμε τα τυριά και ρίχνουμε τα μισά στη ζύμη.
  5. Παίρνουμε ένα πυρέξ βαθύ και ρίχνουμε τη μισή ζύμη και από πάνω χόρτα και τυριά.
  6. Επαναλαμβάνουμε δεύτερη φορά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς  για 40 με 45 λεπτά.