ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
- 1 κιλό σπανάκι φρέσκο η κατεψυγμένο
- 1 ματσάκι μαιντανό
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι ξηρό
- 4 αυγά
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 50ml ελαιόλαδο
- 1κ.γ. μπέικιν
- 200ml γάλα φρέσκο
- 250γρ τυρί φέτα
- 50γρ κεφαλοτύρι αλμυρό
- 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι – πιπέρι
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Πλένουμε καλά το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια , τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίξουν. Προσθέτουμε και το ξερό κρεμμύδι το οποίο έχουμε τρίψει.
- Χτυπάμε σε ένα μπόλ τα αυγά,το λάδι και το γάλα πολύ καλά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
- Τέλος προσθέτουμε στο μίγμα το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και ετοιμάζουμε μια πολύ μαλακή ζύμη.
- Τρίβουμε τα τυριά και ρίχνουμε τα μισά στη ζύμη.
- Παίρνουμε ένα πυρέξ βαθύ και ρίχνουμε τη μισή ζύμη και από πάνω χόρτα και τυριά.
- Επαναλαμβάνουμε δεύτερη φορά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.