ΥΛΙΚΑ
- 1 μικρή κολοκύθα αποφλοιωμένη και ξεσποριασμένη
- Ηλιέλαιο η φυστικέλαιο
- Αλάτι
- Κόκκινο πιπέρι
- Σάλτσα ντιπ με ταχίνι:
- 30ml χυμός λεμονιού
- 50γρ γιαούρτι
- 60γρ ταχίνι
- 10ml ξύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 30γρ κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2γρ αλάτι
- 1γρ πιπέρι κόκκινο καγιέν
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Κόβουμε την κολοκύθα σε πολύ ψιλές φέτες με το εργαλείο που αποφλοιώνουμε τις πατάτες.
Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις ψεκάζουμε με το λάδι. Τις ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά έως ότου γίνουν τραγανές. Τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας η λαδόκολα για να στραγγίσουν. Ραντίζουμε με αλάτι και κόκκινο πιπέρι προαιρετικά.
Ενώνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για ένα λεπτό.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο για να διατηρήση τη γεύση του. Σερβίρουμε σε μπόλ και συνοδεύουμε τα τσίπς της κολοκύθας.