ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό  κοτόπουλο  κομμένο σε κύβους ( 60%φιλέτο στήθος 40% μπούτι)
  • 60ml άσπρο κρασί
  • 100γρ κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 αγκινάρες μέτριες
  • 200γρ μανιτάρια ( ότι ποικιλία σας αρέσει)
  • 150ml  κρέμα γάλακτος
  • 100ml  νερό
  • 60ml ελαιόλαδο
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • αλάτι – πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Καθαρίζουμε καλά τις αγκινάρες και τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
  3. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτετε τις αγκινάρες, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο για να σοταρισθούν,  ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.
  4. Ρίχνετε το νερό,  το χυμό του λεμονιού, αλάτι  πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο. (ΠΡΟΣΟΧΗ όχι πολύ βράσιμο)
  5. Όταν  είναι  σχεδόν έτοιμο χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.
  6. Ανακατεύετε για λίγο να δέσει η σάλτσα και το βγάζετε από τη φωτιά.
  7. Πασπαλίζετε με φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό.