ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κύβους ( 60%φιλέτο στήθος 40% μπούτι)
- 60ml άσπρο κρασί
- 100γρ κρεμμύδι τριμμένο
- 3 αγκινάρες μέτριες
- 200γρ μανιτάρια ( ότι ποικιλία σας αρέσει)
- 150ml κρέμα γάλακτος
- 100ml νερό
- 60ml ελαιόλαδο
- Χυμός από ένα λεμόνι
- αλάτι – πιπέρι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Καθαρίζουμε καλά τις αγκινάρες και τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
- Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτετε τις αγκινάρες, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο για να σοταρισθούν, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.
- Ρίχνετε το νερό, το χυμό του λεμονιού, αλάτι πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο. (ΠΡΟΣΟΧΗ όχι πολύ βράσιμο)
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμο χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύετε για λίγο να δέσει η σάλτσα και το βγάζετε από τη φωτιά.
- Πασπαλίζετε με φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό.