ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 500γρ  σπανάκι (φρέσκο η  κατεψυγμένο)
  • 50γρ τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένο
  • ½ ποτήρι άσπρο κρασί
  • 250γρ τυρί ρικότα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 100ml φρέσκο γάλα
  • 50γρ φρέσκο βούτυρο
  • 60γρ αλμυρό τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
  • αλάτι κ.π.
  • μαύρο πιπέρι κ.π.
  • 30ml ελαιόλαδο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο με το  κρεμμύδι και προσθέτουμε το σπανάκι .
  2. Αφού το μαράνουμε σβήνουμε με το κρασί και  ρίχνουμε τη ρικότα  και τα μπαχαρικά.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα.
  4. Γεμίζουμε τα κανελόνια  με το μίγμα και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ.
  5. Ρίχνουμε το γάλα τις τριμμένες ντομάτες και το τριμμένο τυρί.
  6. Κόβουμε σε κομμάτια το βούτυρο και το ρίχνουμε  διάσπαρτο
  7. Ψήνουμε για περίπου 30′ στους 180 βαθμούς.