ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
- 1 πακέτο κανελόνια
- 500γρ σπανάκι (φρέσκο η κατεψυγμένο)
- 50γρ τριμμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένο
- ½ ποτήρι άσπρο κρασί
- 250γρ τυρί ρικότα
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 100ml φρέσκο γάλα
- 50γρ φρέσκο βούτυρο
- 60γρ αλμυρό τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
- αλάτι κ.π.
- μαύρο πιπέρι κ.π.
- 30ml ελαιόλαδο
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο με το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σπανάκι .
- Αφού το μαράνουμε σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ρικότα και τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μίγμα και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ.
- Ρίχνουμε το γάλα τις τριμμένες ντομάτες και το τριμμένο τυρί.
- Κόβουμε σε κομμάτια το βούτυρο και το ρίχνουμε διάσπαρτο
- Ψήνουμε για περίπου 30′ στους 180 βαθμούς.