ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες  (περίπου  1400γρ )
  • 80γρ φρέσκο βούτυρο
  • 70ml ελαιόλαδο
  • 50ml κόκκινο κρασί
  • 30γρ πελτές ντομάτας
  • 5 φυλλαράκια ξερό  φασκόμηλο
  • Αλάτι κ.π.
  • Πιπέρι  κ.π.
  • 2 ώριμα ρόδια
  • 60γρ αμύγδαλα φιλέτα άσπρα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες.
  2. Τα  αλοίφουμε με το βούτυρο τα καρυκεύουμε και τα σοτάρουμε   για να ροδίσουν.
  3. Τα αποσύρουμε απο τη φωτιά και στην ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα αμύγδαλα και τα φυλλάμε στην άκρη.
  4. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου  σε βαθύ ταψί .
    Αραιώνουμε τον πελτέ της ντομάτας στο ελαιόλαδο και το  κρασί και τα προσθέτουμε στο ταψί.
  5. Προσθέτουμε τα φύλλα του φασκόμηλου και το πιπέρι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160º C για 1 ώρα περίπου. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό. Ραντίζουμε με τα ζουμιά  κατά διαστήματα για να  μην στεγνώσει το  κρέας και μισή ώρα πριν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
  7. Σε ένα τηγάνι σε μια κουταλιά βούτυρο σωτάρουμε τα ρόδια και τα αναμιγνύουμε με τα σοταρισμένα αμύγδαλα .  Αφού  σερβίρουμε τα  περιχύνουμε στο κοτόπουλο.