ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (περίπου 1400γρ )
- 80γρ φρέσκο βούτυρο
- 70ml ελαιόλαδο
- 50ml κόκκινο κρασί
- 30γρ πελτές ντομάτας
- 5 φυλλαράκια ξερό φασκόμηλο
- Αλάτι κ.π.
- Πιπέρι κ.π.
- 2 ώριμα ρόδια
- 60γρ αμύγδαλα φιλέτα άσπρα
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες.
- Τα αλοίφουμε με το βούτυρο τα καρυκεύουμε και τα σοτάρουμε για να ροδίσουν.
- Τα αποσύρουμε απο τη φωτιά και στην ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα αμύγδαλα και τα φυλλάμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε βαθύ ταψί .
Αραιώνουμε τον πελτέ της ντομάτας στο ελαιόλαδο και το κρασί και τα προσθέτουμε στο ταψί. - Προσθέτουμε τα φύλλα του φασκόμηλου και το πιπέρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160º C για 1 ώρα περίπου. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό. Ραντίζουμε με τα ζουμιά κατά διαστήματα για να μην στεγνώσει το κρέας και μισή ώρα πριν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
- Σε ένα τηγάνι σε μια κουταλιά βούτυρο σωτάρουμε τα ρόδια και τα αναμιγνύουμε με τα σοταρισμένα αμύγδαλα . Αφού σερβίρουμε τα περιχύνουμε στο κοτόπουλο.