ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ κιλό μοσχάρι ελιά η σπάλα  σε κομμάτια
  • 150ml  χυμός πορτοκαλιού
  • 100ml  χυμός λεμονιού
  • 100 ml  παρθένο ελαιόλαδο
  • 5  καρότα κομμένα σε  κομμάτια σε σχήμα κύβων
  • 100γρ ελιές πράσινες
  • 150ml  ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • Αλάτι κατά προτίμηση
  • φρεσκοτριμμένο  μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε σε  σκεύος  με καπάκι.
  2. Ρίχνουμε τους χυμούς του  πορτοκαλιού και λεμονιού.
  3. Προσθέτουμε τα καρότα, τις ελιές , το ελαιόλαδο και το ζωμό λαχανικών. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε όλο το βράδυ στους 100 βαθμούς (περίπου 6-7 ώρες).
  4. Αφήνουμε να κρυώσει το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια.
  5. Αφαιρούμε τα καρότα και σουρώνουμε το ζωμό από το κρέας.
  6. Βάζουμε το ζωμό  σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε.
  7. Αφαιρούμε λίγο σε ένα βαθύ πιάτο και με τον αναδευτήρα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το μείγμα στο σκεύος και ανακατεύουμε καλά.
  8. Σερβίρουμε το κρέας με τα καρότα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
    Κρατάμε εαν θέλουμε λίγα καρότα  και ελιές για να γαρνίρουμε στην κορυφή  του πιάτου μας.