ΥΛΙΚΑ
- 1 ½ κιλό μοσχάρι ελιά η σπάλα σε κομμάτια
- 150ml χυμός πορτοκαλιού
- 100ml χυμός λεμονιού
- 100 ml παρθένο ελαιόλαδο
- 5 καρότα κομμένα σε κομμάτια σε σχήμα κύβων
- 100γρ ελιές πράσινες
- 150ml ζωμός λαχανικών
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
- Αλάτι κατά προτίμηση
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε σε σκεύος με καπάκι.
- Ρίχνουμε τους χυμούς του πορτοκαλιού και λεμονιού.
- Προσθέτουμε τα καρότα, τις ελιές , το ελαιόλαδο και το ζωμό λαχανικών. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε όλο το βράδυ στους 100 βαθμούς (περίπου 6-7 ώρες).
- Αφήνουμε να κρυώσει το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια.
- Αφαιρούμε τα καρότα και σουρώνουμε το ζωμό από το κρέας.
- Βάζουμε το ζωμό σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε.
- Αφαιρούμε λίγο σε ένα βαθύ πιάτο και με τον αναδευτήρα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το μείγμα στο σκεύος και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε το κρέας με τα καρότα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Κρατάμε εαν θέλουμε λίγα καρότα και ελιές για να γαρνίρουμε στην κορυφή του πιάτου μας.