ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

  • 6 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΩΡΙΜΕΣ
  • 6 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ
  • 250ml ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • 400γρ ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ Η ΝΥΧΑΚΙ
  • 2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΛΥΩΜΕΝΟ
  • 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
  • 100γρ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
  • 5γρ ΚΑΝΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
  • 125γρ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
  • 100γρ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ
  • 100γρ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΗ
  • 250γρ ΠΟΛΤΟΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
  • 30γρ ΜΑΙΔΑΝΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ
  • 20γρ ΔΥΟΣΜΟΣ ΦΡΕΣΚΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ
  • ΑΛΑΤΙ
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
  • 20γρ ΖΑΧΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Α. ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ. ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ  ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ .ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΨΙΧΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΕΤΕ .ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΟΨΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΠΑΣΕΤΕ.
Β. ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΗΓΑΝΙ ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ 50γρ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. ΡΙΞΤΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ  ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΕΤΕ 3 ΛΕΠΤΑ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΡΥΖΙ , ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ , ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ , ΤΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ , ΤΟ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ , ΤΗΝ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΙΧΑ ΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΦΥΛΑΞΕΙ. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΣΤΕ 10 – 12 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΤΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΓΡΑ.
Γ. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΥΖΙΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 190οc. ΡΑΝΤΙΣΤΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ , ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΥΖΙΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΦΥΛΑΞΕΙ. ΤΑΧΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΥΡΙΜΑΧΗ ΠΙΑΤΕΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΘΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΑΤΕΛΑΣ.
Δ. ΠΕΡΙΧΥΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΨΗΣΤΕ 50 – 60 ΛΕΠΤΑ Η ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ. ΑΛΕΙΨΤΕ ΜΕ ΛΑΔΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ , ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΟΥΝ. ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΥΤΑ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΖΕΣΤΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΑ.