ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

  • Ζύμης για 60 ραβιόλια (βασική συνταγή):
    • 40 γρ. αλεύρι
    • 4 αβγά
    • αλάτι
  • Γέμιση:
    • 1 1/2 κιλό κολοκύθα
    • 100 γρ. Μουστάρδα με απαλή γεύση
    • 100 γρ. Μπισκότα  τριμμένα
    • 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
    • 50 γρ. τριμμένο τυρί pecorino
    • 1 αβγό
    • 1/3 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
    • αλάτι, πιπέρι
    • ξύσμα λεμονιού
  • Για τη σάλτσα:
    • 70 γρ. βούτυρο
    • 10-15 φύλλα φασκόμηλο
    • Τριμμένη παρμεζάνα
    • κουκουνάρια
    • Λίγο μοσχοκάρυδο και πιπέρι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ζύμη:Τοποθετείτε σε ένα μπολ το αλεύρι και φτιάχνετε ένα πηγαδάκι στο κέντρο. Προσθέτετε αλάτι (δοκιμάζετε στο ζύμωμα και αν χρειαστεί, προσθέτετε κι άλλο). Βάζετε τα αβγά ελαφρά χτυπημένα με πιρούνι στο κέντρο του αλευριού. Αναμιγνύετε σιγά σιγά το αλεύρι από δίπλα και τα σμίγετε με το αβγό ώσπου να γίνει η ζύμη στερεή. Όταν γίνει αυτό, βάζετε ολόκληρο το αλεύρι. Πλάθετε με τα χέρια σας, ωσότου η ζύμη να μην κολλάει και να είναι ομοιογενής. Βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ και την καλύπτετε για μισή ώρα.

Γέμιση με κολοκύθα: Βάζετε στο γκριλ  την κολοκύθα και την ψήνετε ώσπου να μαλακώσει. Τη λιώνετε για να γίνει πουρές. Ακολούθως τη  στύβετε ωσότου να φύγουν όλα τα υγρά. Αναμιγνύετε όλα τα υλικά. Αν θέλετε να γίνει πιο σφικτή η γέμιση, προσθέτετε λίγο ακόμα τριμμένο μπισκότο
Παίρνετε τη ζύμη και την περνάτε από μηχανή  ζυμαρικών και κάνετε μεγάλες λωρίδες. Τοποθετείτε μικρή ποσότητα γέμισης, διπλώνετε τη ζύμη, κόβετε σε μικρά ραβιόλια και πιέζετε τα πλάγια να κολλήσουν στεγανά (βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τρύπες ή δεν μπαίνει αέρας από πουθενά). Βράζετε τα  ραβιόλια  για 7-8 λεπτά.

Για τη σάλτσα: Λίγο πριν ψηθούν τα ραβιόλια, σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και τηγανίζετε μέσα τα φύλλα του φασκόμηλου. Το βούτυρο πρέπει να είναι ελαφρώς καβουρδισμένο και τα φύλλα τραγανά. Βάζετε λίγο στην πιατέλα, μετά τοποθετείτε τα ραβιόλια και το υπόλοιπο το περιχύνετε από πάνω. Πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα, μοσχοκάρυδο και πιπέρι και σκορπάτε πάνω μερικά κουκουνάρια.