ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
- 150γρ πατάτες
- 100γρ κολοκυθάκια
- 300γρ σπαράγγια φρέσκα πράσινα
- 100γρ ζαμπόν μπούτι
- 100γρ τριμμένο τυρί γκούντα
- 100γρ τριμμένο τυρί έμενταλ
- 2 αβγά φρέσκα
- 40ml ελαιόλαδο
- 100γρ κρέμα γάλακτος
- λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- αλάτι – πιπέρι
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Κόβετε σε φέτες τις πατάτες και τα κολοκύθια και τα περνάτε για λίγο από ένα αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο λάδι.
- Στη συνέχεια τα στρώνετε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πυρέξ με τη σειρά που εσείς θέλετε.
- Κόβετε τα σπαράγγια και το ζαμπόν σε φέτες και τα ανακατεύετε με τη μισή ποσότητα των τυριών. Τα ρίχνετε στο πυρέξ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά και τα μπαχαρικά.
- Περιχύνεται το πυρέξ με την κρέμα γάλακτος.
- Στο τέλος, καλύπτετε το πυρέξ με τα υπόλοιπα τυριά.
- Το βάζετε στο φούρνο στους 180 για περίπου 3 τέταρτα με μία ώρα (σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο αν θέλετε το πρώτο μισάωρο για να μην σας αρπάξει το τυρί)