ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

  • 150γρ πατάτες
  • 100γρ  κολοκυθάκια
  • 300γρ  σπαράγγια φρέσκα πράσινα
  • 100γρ  ζαμπόν μπούτι
  • 100γρ  τριμμένο τυρί γκούντα
  • 100γρ  τριμμένο τυρί έμενταλ
  • 2 αβγά φρέσκα
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 100γρ κρέμα γάλακτος
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι – πιπέρι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Κόβετε σε φέτες  τις πατάτες  και τα κολοκύθια και τα περνάτε για λίγο από ένα αντικολλητικό τηγάνι  με πολύ λίγο λάδι.
  2. Στη συνέχεια τα στρώνετε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πυρέξ με τη σειρά που εσείς θέλετε.
  3. Κόβετε τα σπαράγγια και το ζαμπόν σε φέτες και τα ανακατεύετε με τη μισή ποσότητα των τυριών. Τα ρίχνετε στο πυρέξ.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά και τα μπαχαρικά.
  5. Περιχύνεται το πυρέξ με την κρέμα γάλακτος.
  6. Στο τέλος, καλύπτετε το πυρέξ με τα  υπόλοιπα τυριά.
  7. Το βάζετε στο φούρνο στους 180 για περίπου 3 τέταρτα με μία ώρα (σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο αν θέλετε το πρώτο μισάωρο για να μην σας αρπάξει το τυρί)