ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
- 4 φιλέτα σολομού (120-150 γρ. το κάθε κομμάτι)
- 120γρ φρέσκα σπαράγγια πράσινα
- 2γρ αποξηραμένο θυμάρι
- 30ml χυμός λεμόνι
- αλάτι,πιπέρι μαύρο , λίγοι κόκκοι ροζ πιπέρι
- 100 γρ. τριμμένο τυρί έμμενταλ
- 80ml παρθένο ελαιόλαδο
- 40γρ βούτυρο
- Για τη σάλτσα λεμονιού:
- 60γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 30ml ελαιόλαδο
- Μαρινάδα από το ψάρι
- 30ml άσπρο κρασί
- 1 κουταλιά κόρν φλάουρ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό.
- Σε ένα σκεύος τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού με το ελαιόλαδο , το χυμό του λεμονιού , το ρόζ πιπέρι και το θυμάρι.
- Αφήνουμε να μαριναρισθεί για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Στραγγίζουμε τα φιλέτα , τα αλατοπιπερόνουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα η στο τηγάνι με λίγο βούτυρο
- Τοποθετούμε τα ζεματισμένα σπαράγγια σε ένα ταψί τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο έμενταλ και τα γκρατινάρουμε στο γκρίλ του φούρνου για 10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα λεμονιού ως εξής:
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τη μαρινάδα και αφήνουμε να βράσει καλά
- Aραιώνουμε στο τέλος της βράσης το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτουμε στη σάλτσα για να δέσει