ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

  • 4  φιλέτα σολομού  (120-150 γρ. το κάθε κομμάτι)
  • 120γρ φρέσκα σπαράγγια πράσινα
  • 2γρ αποξηραμένο θυμάρι
  • 30ml χυμός λεμόνι
  • αλάτι,πιπέρι μαύρο , λίγοι  κόκκοι ροζ  πιπέρι
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί   έμμενταλ
  • 80ml  παρθένο ελαιόλαδο
  • 40γρ βούτυρο
  • Για τη σάλτσα λεμονιού:
    • 60γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 30ml ελαιόλαδο
    • Μαρινάδα από το ψάρι
    • 30ml άσπρο κρασί
    • 1 κουταλιά  κόρν φλάουρ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό.
  2. Σε ένα σκεύος τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού με το ελαιόλαδο , το χυμό του λεμονιού , το ρόζ πιπέρι και το θυμάρι.
  3. Αφήνουμε να μαριναρισθεί για 2 ώρες στο ψυγείο.
  4. Στραγγίζουμε τα φιλέτα , τα αλατοπιπερόνουμε  και τα ψήνουμε στη σχάρα η στο τηγάνι με λίγο βούτυρο
  5. Τοποθετούμε  τα  ζεματισμένα σπαράγγια  σε ένα ταψί τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο έμενταλ   και τα γκρατινάρουμε στο γκρίλ του φούρνου για 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα  λεμονιού ως εξής:

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τη μαρινάδα και  αφήνουμε να βράσει καλά
  2. Aραιώνουμε στο τέλος της βράσης το κορν φλάουρ  σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτουμε στη σάλτσα για να δέσει