ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ τορτελίνια με κρέας η τυρί
  • 700γρ ντομάτα φρέσκια τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 10 φύλλα δυόσμου κομμένα
  • 60ml ελαιόλαδο
  • λίγο ρίγανη
  • λίγο θυμάρι
  • 15γρ ζάχαρη
  • αλάτι – πιπέρι
  • 100γρ παρμεζάνα φλέικς
  • Φύλλα βασιλικού

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Βράζουμε τα τορτελίνια και τα στραγγίζουμε.
  2. Σε ένα  κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λέπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα , τα μυρωδικά το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
  3. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 40 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει.
  4. Ρίχνουμε τα τορτελίνια , ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να τραβήξουν από τη σάλτσα της ντομάτας.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
  6. Ρίχνουμε τα φλέικς της παρμεζάνας όταν είναι ακόμη ζεστή η Παρασκευή μας για να έχουμε το άρωμα του τυριού.
  7. Εάν θέλουμε γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.