ΥΛΙΚΑ
- 500γρ τορτελίνια με κρέας η τυρί
- 700γρ ντομάτα φρέσκια τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 10 φύλλα δυόσμου κομμένα
- 60ml ελαιόλαδο
- λίγο ρίγανη
- λίγο θυμάρι
- 15γρ ζάχαρη
- αλάτι – πιπέρι
- 100γρ παρμεζάνα φλέικς
- Φύλλα βασιλικού
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βράζουμε τα τορτελίνια και τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λέπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα , τα μυρωδικά το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
- Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 40 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει.
- Ρίχνουμε τα τορτελίνια , ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να τραβήξουν από τη σάλτσα της ντομάτας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
- Ρίχνουμε τα φλέικς της παρμεζάνας όταν είναι ακόμη ζεστή η Παρασκευή μας για να έχουμε το άρωμα του τυριού.
- Εάν θέλουμε γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.