ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ)

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 100ml κρασί άσπρο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 600γρ ντοματάκια κονσέρβας
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 15 κόκκοι πιπέρι μαύρο
  • 160ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαϊδανός ψιλοκομμένος
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλλοκομμένο
  • 500γρ μακαρονάκι κοφτό
  • αλάτι
  • πιπέρι άσπρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε το χταπόδι με το κρασί, χωρίς να προσθέσετε νερό, σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλει τα υγρά του. Κατόπιν το κόβετε σε μέτρια κομμάτια και προσθέστε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τους κόκκους του πιπεριού, αλάτι, πιπέρι άσπρο, το σκόρδο, τα ντοματάκια, την κανέλα και το λάδι και βράζετε μέχρις ότου το χταπόδι μαλακώσει αρκετά. Προσθέστε το μαϊντανό και ανακατεύετε. Βράζετε χωριστά το κοφτό μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε. Τα ανακατεύετε με το χταπόδι και την σάλτσα του και το σερβίρετε αμέσως.