Θεωρώ όμως ότι δεδομένου ότι ο Έλληνας καταναλωτής είναι ποιοτικός θα μειώσει την ποσότητα και δεν θα αλλοιώσει την ποιότητα των επισιτιστικών συνηθειών του.

Ποιοί θεωρείτε  (άνδρες ή γυναίκες) ότι είναι οι πιο απαιτητικοί ως καταναλωτές και γιατί ?

Όσον αφορά το θέμα της εξόδου που συνδυάζεται με φαγητό ο άνδρας είναι συνήθως πιο απαιτητικός  και επιλέγει καλύτερα σημεία , ενώ στα θέματα μόδας, αγορών  και  διακοπών  βρίσκω την γυναίκα πιο απαιτητική.

Πείτε μας μία δύσκολη  επαγγελματική στιγμή στην καριέρα σου και πώς την αντιμετώπισες?

Η καριέρα ενός επαγγελματία Αρχιμάγειρα κρύβει πολλές δυσκολίες και εκπλήξεις. Στην επαγγελματική μου καριέρα έχω συναντήσει τέτοιου είδους δυσκολίες  και στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια αλλά και στο αεροπορικό catering που  εργάζομαι πολλά χρόνια. Οι δυσκολίες έχουν να κάνουν με την σίτηση υψήλών προσώπων είτε αυτοί είναι πολιτικοί η επιχειρηματίες η αρχηγοί ξένων κρατών που έχει χρειασθεί να εξυπηρετήσω προσωπικά. Μεγάλη εμπειρία και δυσκολία συνάντησα και κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων το 2004 όπου είχα την ευθύνη για την σίτηση των VVIP διότι υπήρχαν πολλές απαιτήσεις της τελευταίας στιγμής , μιάς και για λόγους ασφαλείας δεν γνώριζα εκ των προτέρων ποιοι και τι θα φάνε. Σε όλες όμως τις περιπτώσεις ο σέφ πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και να διαχειρισθεί με ψυχραιμία την κατάσταση

Από την εμπειρία σας  ποιά 2-3 στοιχεία θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να πετύχει σ αυτήν την δουλειά ?
Η γνώση , η εμπειρία και ο καλός χαρακτήρας είναι τα βασικά στοιχεία της συνταγής ενός επιτυχημένου Αρχιμάγειρα. Παράλληλα πρέπει να διαθέτει διοικητικές ικανότητες και να επιμορφώνεται  συνεχώς. Να παρακολουθεί τα  διεθνή  γαστρονομικά δρώμενα και  να είναι προσγειωμένος όσο ψηλά και να φτάσει.

Ποιά κουζίνα σας “κερδίζει” περισσότερο και γιατί?

Η κουζίνα που με κερδίζει είναι η Ελληνική. Η Ελληνική κουζίνα πείναι  ανεξάντλητη  και είναι ένα μωσαικό γεύσεων από τον βορρά έως τον νότο και από την ανατολή έως τη δύση. Η Ελληνική γαστρονομία  είναι αναγνωρισμένη  και γνωστή διεθνώς  για  την ποικιλία της , την γεύση της και για τις μοναδικές  διατροφικές της ιδιότητες. Είναι λοιπόν  υποχρέωση όλων των Αρχιμαγείρων ανεξάρτητα του είδους εστιατορίου που εργάζονται να συμπεριλαμβάνουν μενού με Ελληνική κουζίνα στην κάρτα τους.

Συμπληρώστε τις φράσεις…

1.  Αγαπημένη  πόλη-τόπος  είναι οι Φούρνοι, ένα μικρό νησάκι απέναντι από την Ικαρία , διότι ως τόπος καταγωγής της μητέρας μου πέρασα πολλά παιδικά καλοκαίρια και με ηρεμεί το σκάσιμο του κύματος της θάλασσας και η απλοεικότητα των κατοίκων αυτού του νησιού.
2.  Τις Κυριακές μου αρέσει να τις περνάω με τους φίλους μου και την οικογενειά μου.
3.  Εάν δεν ήμουνα chef πιστεύω οτι θα ήμουνα …….chef . To επάγγελμα αυτό το διάλεξα από αγάπη και όχι από ανάγκη.
4.  Ένα  ελάττωμα που μου αναγνωρίζω είναι  οι πολλές ώρες που  εργάζομαι και είμαι μακριά από την οικογενειά μου
5. Εκτιμάω πολύ τους ειλικρινείς ανθρώπους και αυτούς που στέκονται κοντά σου στις δύσκολες στιγμές