Η Λέσχη στην προσπάθεια να αναβαθμίσει το επίπεδο του επαγγέλματος έχει εντάξει την κατηγορία μελών ( Junior member ) βάσει της διεθνούς μας παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται οι μαθητές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης ,  που αποφοιτούν με βαθμό άνω του 17. Επίσης εντάσσονται νέοι μάγειρες και ζαχαροπλάστες  έως 24 ετών οι οποίοι έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Βασική προυπόθεση είναι ο χαρακτήρας τους  το ήθος τους  και η προσφορά τους στη Λέσχη να συμβαδίζει με την φιλοσοφία μας.
Σκοπός μας είναι απο τα πρώτα  χρόνια της επαφής του νέου με  το επάγγελμα να αντιληφθεί  οτι εισέρχεται σε ένα χώρο με προοπτικές που ο ίδιος με την συμπεριφορά του πρέπει να κατακτήσει.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του και ποια τα οφέλη που έχει ως μέλος του Club;

Η Λέσχη είναι είναι ένας καθαρά επαγγελματικός σύλογος. Δεν έχει συνδικαλιστική , κομματική η άλλου είδους εξάρτηση. Όσοι εισέρχονται στον χώρο μας εφ` όσον πληρούν τις προυποθέσεις , εισερχονται διότι το θέλουν και βρίσκουν ένα χώρο που τους εκφράζει επαγγελματικά , προσδίδοντας στους ίδιους κύρος και επαγγελματική αξιοπιστία . Είναι δε αυτονόητο οτι πρέπει να σέβονται τα όργανα  του Δ.Σ. να υλοποιούν τις αποφάσεις του και να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις. Μέλη τα οποία απέχουν συστηματικά απο τα δρώμενα παραπέπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο για διαγραφή.  Τα οφέλη είναι πολλά και ποικίλα. Οι δράσεις της Λέσχης έχουν επεκταθεί σε πολλά  επιχηρεισιακά επίπεδα . Συμμετέχουμε σε επιτροπές του ΕΟΤ , του ΟΠΕ , της Νομαρχίας Πειραιά ,  είμαστε μέλη του ΣΕΤΕ, προσφάτως αναλάβαμε το ακαδημαικό πρόγραμμα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, πιστοποιούμε τις γνώσεις των μαθητών στο κέντρο γαστρονομίας με ειδική επιτροπή καθηγητών ,  υπογράψαμε συμφωνία με την ναυτιλιακή εταιρία ΑΝΕΚ  ως σύμβουλοι του επισιτιστικού της προγράμματος ,  συμμετέχουμε υποστηρικτικά σε πολλά εμπορικά επιμελητήρια  και δίαφορα άλλα. Όλα αυτά  τα υλοποιούμε μέσω των μελών μας στους οποίους δίδεται η ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία  σε νέα  επαγγελματικά εδάφη και  να αναπτύξουν ευρύτερες γνωριμίες. Ήδη σήμερα,  μέλη μας είναι  τεχνικοί σύμβουλοι σε πολλές  εταιρίες  και βιομηχανιές τροφίμων και εξοπλισμού , καθηγητές σε σχολές τουριστικών επαγγελμάτων κλπ.

Τα μέλη μπορούν να συμμετέχουν (δωρεάν) σε εκπαιδευτικά ή επιμορφωτικά σεμινάρια; Θέλετε να μας αναφέρετε τη θεματολογία μερικών από αυτά;

Στα μέλη δίδεται η ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε πολλές ημερίδες γαστρονομίας. Ήδη μέσα στο 2009 έγινα στο Πανελλήνιο Κέντρο Γαστρονομίας 8 ημερίδες σε σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με θέμα την μοριακή γαστρονομία , τα ντεκόρ , την διαχείριση του κοστολογίου , την διασφάλιση των παρασκευαζομένων προιόντων , σεμινάρια  υγιεινής και διάφορα άλλα. Επίσης η Λέσχη σε συνεργασία με  τον φορέα πιστοπίησης EU.C.A.T. έδωσε την ευκαιρία στα μέλη της να πιστοποιηθούν με το ISO 22000 & ISO 19011 .
·    Για το φθινόπωρο του 2009 ήδη είναι προγραμματισμένα 5 ποικίλα θεματικά σεμινάρια όπου θα διδάξουν διεθνώς αναγνωρισμένοι chefs απο την LE GORDON BLEU  , ALAIN DUCASSE FORMATION, FERRAN ADRIA TEAM κλπ.
Με αυτό τον τρόπο δίνουμε την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και οχι μόνο στα μέλη μας , να ενημερωθούν για την εξέλιγξη των σύγχρονων τεχνικών και να αποκομίσουν νέες γνώσεις

Το Chef’ s Club έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει νομοθετικές ή άλλες ρυθμίσεις του κλάδου;

Το Chef`s Club δεν έχει συνδικαλιστική δράση. Όμως μέσα απο το καταστατικό του  ως  Εθνικός θεσμικός γαστρονομικός επαγγελματικός φορέας   και απο τις δράσεις του , είναι αυτονόητο  οτι επηρεάζειπολλές ρυθμίσεις του κλάδου. Είμαστε οι γαστρονομικοί εταίροι του ΕΟΤ  στις πιστοποιήσεις των εστιατορίων για το σήμα της Ελληνικής κουζίνας και πρόσφατα έχουμε αναλάβει σπουδαίο ρυθμιστικό ρόλο στον έλεγχο της  εκπαίδευσης των σπουδαστών των σχολών.

Ποια είναι η άποψή σας ως Προέδρου του Club για το χρώμα της στολής του chef; Πρέπει να προσαρμόζονται όλοι στο λευκό χρώμα που απαιτείται για την Ασφάλεια και Υγιεινή στο εστιατόριο;

Η σύγχρονη εποχή απαιτεί πολλές φορές την εμφάνιση και την παρουσίαση ενός chef να είναι μέρος του marketing της επιχείρησης.Έτσι  ο CHEF παρουσιάζεται στη σάλα,  η σε άλλες περιπτώσεις ο μάγειρας παρασκευάζει ενώπιον των πελατών. Η εμφάνιση λοιπόν απο επιχείρηση σε επιχείρηση αλλάζει. Είναι κατι που ισχύει σε όλο τον κόσμο και δεν θα μπορούσαμε να αποτελούμε την εξαίρεση. Βέβαια σε καμμία περίπτωση δεν συμφωνώ σε στολές που μετατρέπουν σε κλόουν τον chef. Η άσπρη μπλούζα παραμένει η επίσημη στολή για τους επαγγελματίες chef.

Γίνεται αναβάθμιση των μελών του Club; Περιγράψτε μας την ιεραρχία.

Σύμφωνα με το καταστατικό μας  υπάρχουν  διάφορες  βαθμίδες στην ιεραρχία των μελών που κρίνονται . Τα ΤΑΚΤΙΚΑ μέλη είναι η κορυφή της ιεραρχίας και οι προυποθέσεις  ένταξης  είναι αυστηρές και ορίζονται απο το καταστατικό  . Πέραν όμως των τακτικών μελών η Λέσχη  φροντίζει να ανανεώνει το επαγγελματικό της κύταρο μέσω των ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ μελών που είναι οι νεώτεροι σε πείρα και ηλικία chef . Η κατηγορία των ΕΠΙΤΙΜΩΝ μελών αποτελείται απο τα τακτικά μέλη που έχουν συνταξιοδοτηθεί πλέον των δύο ετών και χρειαζόμαστε την πείρα και την συμβουλή τους. Επίσης υπάρχουν οι ειδικές κατηγορίες φίλων της Λέσχης όπως οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ  ΛΕΣΧΗΣ και την αποτελούν μέλη απο τον πολιτικό , καλλιτεχνικό , δημοσιογραφικό , επιστημονικό , εκκλησιαστικό και επιχειριματικό κόσμο. Τέλος η κατηγορία των Junior member , είναι η κατηγορία προθάλαμος του επαγγέλματος και σε αυτήν ανήκουν κατά κύριο λόγο οι σπουδαστές με διακρίσεις.