ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

“WORLD CHEFS WITHOUT BORDERS” (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ CHEFS ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ)

Η  Διεθνής οικογένεια των Αρχιμαγείρων υλοποιώντας το ανθρωπιστικό πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του νέου φορέα της WORLD CHEFSWITHOUT BORDERS.

Η τελετή της ιδρυτικής διακήρυξης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου  2010, στο Παρίσι και φιλοξενήθηκε από   τον Υφυπουργό Οικονομίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας της Γαλλίας  κ. Hervé Novelli, στην έδρα του υπουργείου του.

world-chefs-without-bordersΟ κ. Gissur Gudmunsson (Πρόεδρος WACS) καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους  με ένα παθιασμένο λόγο για το όνειρό του που έγινε πραγματικότητα.

Είπε χαρακτηριστικά  δε οτι, ο “Auguste Escoffier, (πρώτος επίτιμος πρόεδρος WACS) θα ήταν εξαιρετικά υπερήφανος για την εξέλιξη του Συλλόγου μας, αλλά και της ιστορίας των αποφάσεων μας με αυτό το πρόγραμμα που  εγκαινιάζουμε σήμερα.”

Την  εκδήλωση παρακολούθησαν  οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αρχιμαγείρων από  όλο τον κόσμο  οι οποίοι υπέγραψαν και το μανιφέστο της διακήρυξης , αλλά και πολλοί  επαγγελματίες από τη Γαλλία, διακεκριμένοι  επιστήμονες , πολιτικοί και εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Η Ελλάδα συμμετείχε με τον  πρόεδρο  της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος κο Καρούμπα Μιλτιάδη

Ο πρώτος ομιλητής και οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο κ. Novelli_(Γάλλος Υφυπουργός Οικονομίας) ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του  για την  πρωτοβουλία αυτή της WACS με το πρόγραμμα «Παγκόσμιοι Chefs  χωρίς Σύνορα»  και τόνισε τη σημασία ενός τέτοιου προγράμματος από τους σεφ ,των οποίων ο  στόχος είναι η διατροφή και η σίτηση  των ανθρώπων που υποφέρουν .

world-chefs-without-bordeers-logoΕπίσης τον χαροποίησε ιδιαίτερα το ότι η διακήρυξη και το μανιφέστο αυτό θα υπογραφεί για πρώτη φορά στην Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι που αποτελεί  το λίκνο της κλασικής κουζίνας.

Ο επόμενος ομιλητής ήταν ο Εξοχότατος, Πρέσβης της Ισλανδίας στην Γαλλία, κ. Thorir Ίψεν. Ο κ. Ίψεν ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ για να βεβαιώσω τη δρομολόγηση της ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας Παγκόσμιοι  Σεφ χωρίς Σύνορα. Πράγματι, η σίτιση, η στέγαση και η υγιεινή αποτελούν βασικές αρχές της ανθρωπιστικής βοήθειας στο σπίτι ή στο εξωτερικό. Είναι σημαντικό αυτές οι ανάγκες να καλυφθούν με επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες.

“Ο κ. Gudmundsson ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και έδωσε  τις ιδιαίτερες ευχαριστίες  του στους ανθρώπους που έκαναν αυτό  το πρόγραμμα πραγματικότητα .