ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό βρασμένο κοτόπουλο
  • 150γρ. κουκουνάρι
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού μαγιονέζα
  • 2 ρόδια καθαρισμένα
  • 2 κ.σ. λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σέλερι.
  3. Αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα με την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.
  4. Σε μπολάκια ή μεγάλα ποτήρια στρώνουμε μια λεπτή στρώση μαγιονέζα. Από πάνω βάζουμε λίγα κομματάκια κοτόπουλου, συνεχίζουμε με το μίγμα από τα κρεμμύδια και το σέλερι. Στη συνέχεια, απλώνουμε λίγα κουκουνάρια (αν θέλουμε τα καβουρδίζουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι), βάζουμε ξανά κοτόπουλο και τελειώνουμε με ρόδια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το κοτόπουλο με όλα τα λαχανικά σε νερό που τα καλύπτει, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Το ξεκοκαλίζουμε και το μαδάμε σε ίνες. Μουσκεύουμε το ψωμί στο ζωμό για να μαλακώσει και το στραγγίζουμε. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ψωμί, τα καρύδια, το σκόρδο, την πάπρικα, το καγέν και το αλάτι. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το καρότο, το σέλερι, το ζωμό, τη μαγιονέζα και τα ρόδια με το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε την κοτοσαλάτα σε πιατέλα γαρνιρισμένη με ρόδια και τραγανά τσίπς από αραβική πίτα.