ΥΛΙΚΑ
- 4 μεγάλα σφιχτά αχλάδια
- 3 ποτήρια λευκό γλυκό κρασί
- 80γρ ζάχαρη
- 1 λεμόνι
- 1 ξύλο κανέλλα
- 4 γαρύφαλλα
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΧΛΑΔΙΩΝ
- Ξεφλουδίζουμε καλά τα αχλάδια και αφήνουμε το κοτσάνι τους.
- Τα τοποθετούμε κάθετα σε μια ψηλή κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κρασί και νερό (τα υγρά πρέπει να σκεπάζουν τα φρούτα), το χυμό του λεμονιού με τη φλούδα του, τη ζάχαρη, τη κανέλλα και τα γαρύφαλλα.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά, περιχύνοντας τα αχλάδια που και που με το σιρόπι.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 100γρ κουβερτούρα
- 100ml γάλα
- 50ml κρέμα γάλακτος
- 30ml μπράντυ η κονιάκ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΑΛΤΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Κόβουμε τη σοκολάτα σε χονδρά κομμάτια.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με τη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν προσθέτουμε το μπράντυ.
- Σερβίρουμε τα αχλάδια σε πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.
- Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και κόκκινα φρούτα.