ΥΛΙΚΑ

  • 4 μεγάλα σφιχτά αχλάδια
  • 3 ποτήρια λευκό γλυκό κρασί
  • 80γρ ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλλα
  • 4 γαρύφαλλα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΧΛΑΔΙΩΝ

  1. Ξεφλουδίζουμε καλά τα αχλάδια και αφήνουμε το κοτσάνι τους.
  2. Τα τοποθετούμε κάθετα σε μια ψηλή κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουμε το κρασί και νερό (τα υγρά πρέπει να σκεπάζουν τα φρούτα), το χυμό του λεμονιού με τη φλούδα του, τη ζάχαρη, τη κανέλλα και τα γαρύφαλλα.
  4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά, περιχύνοντας τα αχλάδια που και που με το σιρόπι.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 100γρ κουβερτούρα
  • 100ml γάλα
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • 30ml μπράντυ η κονιάκ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΑΛΤΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  1. Κόβουμε τη σοκολάτα σε χονδρά κομμάτια.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με τη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.
  3. Την αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν προσθέτουμε το μπράντυ.
  4. Σερβίρουμε τα αχλάδια σε πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.
  5. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και κόκκινα φρούτα.