ΥΛΙΚΑ

    ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 200γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 80γρ ζάχαρη
  • 2 κρόκους αβγών
  • 40ml κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 600γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ λίγο αλάτι
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 300γρ ζάχαρη
  • 80γρ κόρν φλάουερ
  • 80γρ αλεύρι
  • λίγο αλάτι
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 60ml χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 40γρ φρέσκο βούτυρο
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΝΓΚΑ

  • 3 ασπράδια αυγών
  • 120γρ ζάχαρη άχνη
  • λίγο ξύσμα λεμονιού

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

    ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  1. Αναμιγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτετε σε κομματάκια το βούτυρο.
  2. Τρίβετε το μείγμα, ωσότου γίνει μικρά κομματάκια (ψίχουλα). Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε το μείγμα. Χτυπάτε τους κρόκους με το νερό και ραντίζετε το μείγμα, ενώ το ανακατεύετε.
  3. Σχηματίζετε τη ζύμη σε μπάλα και τη ζυμώνετε ελαφρά. Την αφήνετε στο ψυγείο σκεπασμένη επί 1/2 ώρα.
  4. Βάζετε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδόχαρτα και την ανοίγετε σε φύλλο στρογγυλό ,πάχους 3/4 περίπου εκατοστού.
  5. Βγάζετε το λαδόχαρτο από την επιφάνεια και αναποδογυρίζετε το φύλλο με το χαρτί, όπως είναι, σε φόρμα για τάρτες, διαμέτρου 24 εκατοστών.
  6. Ξεκολλάτε και το δεύτερο λαδόχαρτο και τρυπάτε το φύλλο με πιρούνι, σε διάφορα μέρη.
  7. Αφήνετε τη φόρμα με το φύλλο στο ψυγείο επί 1/2 ώρα.
  8. Την ψήνετε σε δυνατό φούρνο επί 10 λεπτά. Βγάζετε τη τάρτα και την αφήνετε να κρυώσει.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  1. Αναμιγνύετε τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ, το αλεύρι και το αλάτι.
  2. Προσθέτετε 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό και βάζετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά επί 1 λεπτό, ενώ το ανακατεύετε συχνά.
  3. Χτυπάτε τους κρόκους και ρίχνετε μερικές κουταλιές από τη ζεστή κρέμα.
  4. Τα ρίχνετε στην υπόλοιπη κρέμα και την ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά επί 5 λεπτά.
  5. Την αποσύρετε,από την φωτιά και πρόσθετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο.
  6. Βάζετε την κρέμα λεμονιού, όταν γίνει χλιαρή, μέσα στην ψημένη τάρτα.
    ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΝΓΚΑ

  1. Χτυπάτε τα ασπράδια σε γρήγορες στροφές του μίξερ , προσθέτετε τμηματικά τη ζάχαρη και χτυπάτε να σφίξει καλά (θέλει προσοχή στο χτύπημα να μην κόψει η μαρέγκα).
  2. Βάζετε τη μαρέγκα πάνω στην κρέμα με το κορνε.
  3. Ψήνετε την τάρτα σε δυνατό φούρνο επί 8 -10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα.
  4. Την αφήνετε να κρυώσει τελείως και τη βάζετε κατόπιν στο ψυγείο.