ΥΛΙΚΑ

  • 4 αυγά χωρισμένα
  • 600γρ τριμμένο καρότο
  • 400γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400γρ ζάχαρη
  • 100γρ χοντροτριμμένα καρύδια
  • 100γρ σταφίδες που έχουμε μουλιάσει στο νερό και τις έχουμε αλευρώσει ελαφρώς
  • 120γρ αραβοσιτέλαιο
  • 2 κουταλάκια μπαίηκεν πάουντερ
  • 1 συσκευασία βανίλια ή 2 κλωναράκια ξυσμένη μάυρη βανίλλια

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το αλεύρι και το μπαίηκεν.
  3. Προσεκτικά και με κουτάλα προσθέτουμε το καρότο, τα καρύδια, τις σταφίδες και την μαρέγκα.
  4. Αδειάζουμε σε μεγάλη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Γαρνίρουμε με κρέμα απο αυγόγλασο που ετοιμάζουμε ως εξής:
250γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
το ασπράδι απο ένα αυγό
10γρ χυμός λεμονιού
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ασπράδι του αυγού και προσθέτουμε το χυμό.