ΥΛΙΚΑ
- 4 αυγά χωρισμένα
- 600γρ τριμμένο καρότο
- 400γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 400γρ ζάχαρη
- 100γρ χοντροτριμμένα καρύδια
- 100γρ σταφίδες που έχουμε μουλιάσει στο νερό και τις έχουμε αλευρώσει ελαφρώς
- 120γρ αραβοσιτέλαιο
- 2 κουταλάκια μπαίηκεν πάουντερ
- 1 συσκευασία βανίλια ή 2 κλωναράκια ξυσμένη μάυρη βανίλλια
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα.
- Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το αλεύρι και το μπαίηκεν.
- Προσεκτικά και με κουτάλα προσθέτουμε το καρότο, τα καρύδια, τις σταφίδες και την μαρέγκα.
- Αδειάζουμε σε μεγάλη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Γαρνίρουμε με κρέμα απο αυγόγλασο που ετοιμάζουμε ως εξής:
250γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
το ασπράδι απο ένα αυγό
10γρ χυμός λεμονιού
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ασπράδι του αυγού και προσθέτουμε το χυμό.