ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ)

  • 6 μεγάλα μήλα
  • 100γρ ψιλοκομμένα καρύδια
  • 50γρ σταφίδα
  • 10γρ κανέλα
  • 250γρ ζάχαρη
  • 120ml κονιάκ
  • 60ml εξαιρετικά περθένο ελαιόλαδο
  • 40γρ βούτυρο φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τους σπόρους και αρκετή από την ψίχα τους. Σε μια λεκάνη ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το καρύδι, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το κονιάκ, και την κανέλα. Τοποθετούμε τα μήλα σε ταψί και τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο που έχουμε αναμείξει. Γεμίζουμε τα μήλα με τη γέμιση και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. Αφήνουμε τα μήλα να κρυώσουν και σερβίρουμε μαζί με το σιρόπι τους και πασπαλίζουμε με κανέλα.