ΥΛΙΚΑ

  • 250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 2 συσκ. βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • 4 αβγά
  • 300γρ ζάχαρη
  • 150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ χοντροκομμένα καρύδια

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, την κουβερτούρα και το αλάτι.
  2. Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν ανακατεύοντας διαρκώς (σε μπεν μαρί ).
  3. Αφήνουμε το μίγμα να γίνει χλιαρό.
  4. Χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να ασπρίσουν και γίνουν ένα λείο μίγμα.
  5. Ανακατεύουμε ελαφρά τα μίγματα της σοκολάτας και των αυγών.
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά!

Σημ. Σερβίρουμε με παγωτό η με χτυπημένη κρέμα γάλακτος ( σαντιγύ )