ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ κουβερτούρα
  • 180γρ βούτυρο φρέσκο
  • 200γρ ζάχαρη άχνη
  • 50γρ αλεύρι ( που φουσκώνει μόνο του)
  • 6 αβγά
  • 1 συσκ. βανίλια
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • Προαιρετικά: Κρέμα γάλακτος η παγωτό

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και προσθέτουμε να λιώσει και το βούτυρο.
  2. Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε με μίξερ προσθέτοντας και την άχνη ζάχαρη.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το κονιάκ.
  4. Σε άλλος σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα.
  5. Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά ανακατεύοντας ελαφρά.
  7. Βάζουμε το μείγμα σε ατομικά ψηλά φορμάκια πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά περίπου.
  8. Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος , σάλτσα σοκολάτας ή παγωτό.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 100γρ κουβερτούρα
  • 100ml γάλα
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • 30ml μπράντυ ηκονιάκ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Κόβουμε τη σοκολάτα σε χονδρά κομμάτια.
  2. Σε ενα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με τη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.
  3. Την αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν προσθέτουμε το μπράντυ.