ΥΛΙΚΑ
- 250γρ κουβερτούρα
- 180γρ βούτυρο φρέσκο
- 200γρ ζάχαρη άχνη
- 50γρ αλεύρι ( που φουσκώνει μόνο του)
- 6 αβγά
- 1 συσκ. βανίλια
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- Προαιρετικά: Κρέμα γάλακτος η παγωτό
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και προσθέτουμε να λιώσει και το βούτυρο.
- Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε με μίξερ προσθέτοντας και την άχνη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το κονιάκ.
- Σε άλλος σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
- Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά ανακατεύοντας ελαφρά.
- Βάζουμε το μείγμα σε ατομικά ψηλά φορμάκια πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά περίπου.
- Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος , σάλτσα σοκολάτας ή παγωτό.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 100γρ κουβερτούρα
- 100ml γάλα
- 50ml κρέμα γάλακτος
- 30ml μπράντυ ηκονιάκ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Κόβουμε τη σοκολάτα σε χονδρά κομμάτια.
- Σε ενα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με τη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν προσθέτουμε το μπράντυ.