ΥΛΙΚΑ
-
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 300 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 80γρ ζάχαρη αχνη
- 1 κ.σ. γάλα
- 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 3 αυγά
- 150γρ ζάχαρη
- 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
- 60ml χυμό λεμονιού
- 60ml κρέμα γάλακτος
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
-
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.
- Την στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε την ζύμη για 20-25 λεπτά στους 130 βαθμούς.
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
- Ρίχνουμε το μίγμα στην ψημένη τάρτα μας και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά.