ΥΛΙΚΑ

    ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 80γρ ζάχαρη αχνη
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 3 αυγά
  • 150γρ ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
  • 60ml χυμό λεμονιού
  • 60ml κρέμα γάλακτος

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

    ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.
  2. Την στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
  3. Ψήνουμε την ζύμη για 20-25 λεπτά στους 130 βαθμούς.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
  2. Ρίχνουμε το μίγμα στην ψημένη τάρτα μας και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά.