ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6-8 ΤΑΡΤΕΣ)
-
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 200 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 75 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κρόκο αβγού
- 1 κ.σ. γάλα
- ½ κ. γλυκού αλάτι
-
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΡΤΕΣ
- 3-4 μήλα κομμένα σε στη μέση και σε φέτες τα οποία βρέχουμε με το χυμό ενός λεμονιού για να μη μαυρίσουν
- 30γρ ξανθές σταφίδες που έχουμε μουσκέψει σε κονιάκ
- λίγη μαύρη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
-
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και την άχνη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα υγρά υλικά και το βούτυρο, ζυμώνουμε, καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να ξεκουρασθεί.
-
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΡΤΕΣ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες για τις τάρτες.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη και κόβουμε στο μέγεθος της τάρτας και πάχους 2-3 χιλιοστών. Καλύπτουμε με τη ζύμη τον πυθμένα και τα τοιχώματα της φόρμας. Τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει. Ψήνουμε για 7-10′, ώσπου να σταθεροποιηθεί η ζύμη και να πάρει ένα ξανθό χρώμα.
- Στη βάση κάθε τάρτας ρίχνουμε λίγες σταφίδες που έχουμε στραγγίσει από το κονιάκ που τις έχουμε μουσκέψει.
- Βάζουμε όμορφα τις φέτες του μήλου από πάνω και ψήνουμε για άλλα 8-12′, ώσπου να πάρουν χρώμα τα μήλα.
- πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και τη κανέλα.
- Προαιρετικά συνοδεύουμε την τάρτα με κρέμα σαντιγύ.