ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6-8 ΤΑΡΤΕΣ)

    ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 κ.σ. γάλα
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΡΤΕΣ

  • 3-4 μήλα κομμένα σε στη μέση και σε φέτες τα οποία βρέχουμε με το χυμό ενός λεμονιού για να μη μαυρίσουν
  • 30γρ ξανθές σταφίδες που έχουμε μουσκέψει σε κονιάκ
  • λίγη μαύρη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

    ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και την άχνη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά και το βούτυρο, ζυμώνουμε, καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να ξεκουρασθεί.
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΡΤΕΣ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες για τις τάρτες.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη και κόβουμε στο μέγεθος της τάρτας και πάχους 2-3 χιλιοστών. Καλύπτουμε με τη ζύμη τον πυθμένα και τα τοιχώματα της φόρμας. Τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει. Ψήνουμε για 7-10′, ώσπου να σταθεροποιηθεί η ζύμη και να πάρει ένα ξανθό χρώμα.
  4. Στη βάση κάθε τάρτας ρίχνουμε λίγες σταφίδες που έχουμε στραγγίσει από το κονιάκ που τις έχουμε μουσκέψει.
  5. Βάζουμε όμορφα τις φέτες του μήλου από πάνω και ψήνουμε για άλλα 8-12′, ώσπου να πάρουν χρώμα τα μήλα.
  6. πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και τη κανέλα.
  7. Προαιρετικά συνοδεύουμε την τάρτα με κρέμα σαντιγύ.