ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. μπισκότα βουτύρου
  • 180 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (λιωμένα)
  • 500 γρ. τυρί κρέμα (φιλαδέλφεια ή μασκαρπόνε)
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 3 αυγά
  • ξύσμα ενός λεμονιού

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα σε τετράγωνο η στρογγυλό ταψί και το στρώνουμε με το χέρι μας πιέζοντας προς τα κάτω.
  3. Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σταθεροποιηθεί.
  4. Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη προσθέτοντας σιγά σιγά το χυμό, το ξύσμα και τα αυγά ένα-ένα και έχουμε μια όχι πολύ σφιχτή κρέμα.
  5. Αδειάζουμε πάνω στο μπισκότο την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μισή περίπου ώρα.