ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. μπισκότα βουτύρου
- 180 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (λιωμένα)
- 500 γρ. τυρί κρέμα (φιλαδέλφεια ή μασκαρπόνε)
- 110 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- 3 αυγά
- ξύσμα ενός λεμονιού
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε τετράγωνο η στρογγυλό ταψί και το στρώνουμε με το χέρι μας πιέζοντας προς τα κάτω.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σταθεροποιηθεί.
- Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη προσθέτοντας σιγά σιγά το χυμό, το ξύσμα και τα αυγά ένα-ένα και έχουμε μια όχι πολύ σφιχτή κρέμα.
- Αδειάζουμε πάνω στο μπισκότο την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μισή περίπου ώρα.