Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον κ. Μίλτο Καρούμπα, ambassador της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως. Ο κ. Καρούμπας αναλαμβάνει καθήκοντα τεχνικού συμβούλου στη Σχολή Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜH, τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική δύναμη στον χώρο των Τουριστικών και Επισιτιστικών επαγγελμάτων στην Ελλάδα.

Ο Μίλτος  Καρούμπας είναι απόφοιτος της ανωτέρας σχολής τουριστικών επαγγελμάτων της Ρόδου και συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στη σχολή Centre International De Glion της Ελβετίας. Ξεκίνησε την καριέρα του και εργάσθηκε για πολλά χρόνια στις  Ξενοδοχειακές  αλυσίδες Hilton και Intercontinental  στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ως Αρχιμάγειρας απέκτησε και την ειδικότητα της μαζικής εστίασης στη σχολή Montana της Ελβετίας και εργάσθηκε στην αεροπορική βιομηχανία (inflight catering) ως  Catering Production Manager.

Συνέχισε ως Executive Chef στην πολυεθνική Gate Gourmet  για την Papadacos Catering, καθώς και ως Corporate  Executive Chef  & Development Manager για τη Vivartia group of companies. Στην Ελλάδα έχει εργασθεί σε πολλά γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία , ενώ διετέλεσε καθηγητής στις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και για δέκα και πλέον έτη υπήρξε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Αρχιμαγείρων, με σημαντική δράση σε γαστρονομικά και πολιτιστικά γεγονότα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

H διεθνής δράση του περιλαμβάνει θέσεις-κλειδιά στο χώρο της γαστρονομίας ως:

  • Μέλος της παγκόσμιας ομάδας γευσιγνωστών ITQI, που εδρεύει στο Βέλγιο
  • Κριτής στη διεθνή οργάνωση Bocuse d`or
  • Κριτής στην παγκόσμια οργάνωση Αρχιμαγείρων WORLDCHEFS