Choose Language:

English (United Kingdom)Greek
Home Recipies Salads ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ME ΡΟΔΙΑ

ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ME ΡΟΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό βρασμένο κοτόπουλο1
150γρ. κουκουνάρι
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 φλιτζάνια του τσαγιού μαγιονέζα
2  ρόδια καθαρισμένα
2 κ.σ. λάδι
αλάτι, πιπέρι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
•Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε. •Σε τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σέλερι.
•Αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα με την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.
•Σε μπολάκια ή μεγάλα ποτήρια στρώνουμε μια λεπτή στρώση μαγιονέζα. Από πάνω βάζουμε λίγα κομματάκια κοτόπουλου, συνεχίζουμε με το μίγμα από τα κρεμμύδια και το σέλερι. Στη συνέχεια, απλώνουμε λίγα κουκουνάρια (αν θέλουμε τα καβουρδίζουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι), βάζουμε ξανά κοτόπουλο και τελειώνουμε με ρόδια.  


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΕ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ. ΤΟ ΞΕΚΟΚΑΛΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΔΑΜΕ ΣΕ ΙΝΕΣ. ΜΟΥΣΚΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΤΟ ΖΩΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ, ΤΗΝ ΠΑΠΡΙΚΑ,ΤΟ ΚΑΓΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ. ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ, ΤΟ ΣΕΛΕΡΙ, ΤΟ ΖΩΜΟ, ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ. ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΡΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΣΙΠΣ ΑΠΟ ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ.